1) NA PRÍPRAVU RYŽOVEJ PANVICE S KREVETAMI PRE 2 OSOBY POTREBUJETE: 180 g ryže natural, 1 ČL soli (6 g), 2 PL (sezamového) oleja, 3 jarné cibuľky, 100 g sparených listov špenátu, 100 g sparených strukov zeleného hrášku, 200 g kreviet, 150 g kúskov ananásu, ½ bal. prípravku KOTÁNYI Nová kuchyňa na ryžu, trochu masla 2) NA PRÍPRAVU JEMNÉHO ZELENINOVÉHO RIZOTA PRE 2 OSOBY POTREBUJETE: 180 g guľatozrnnej ryže, 1 cibuľu, 2 PL olivového oleja, 200 g tekvice alebo cukiny, 1/8 l hruškového nektáru, ½ l zeleninového vývaru, ½ bal. prípravku KOTÁNYI Nová kuchyňa na ryžu, 200 ml smotany, trochu masla a parmezán
Recept
1) RYŽOVÁ PANVICA S KREVETAMI: Návod na prípravu: Uvarte ryžu s 1 ČL soli. Na panvici rozpáľte olej a začnite smažiť jarnú cibuľku s krevetami. Pridajte kúsky ananásu, špenát a hrachové struky. Pridajte ryžu, prípravok KOTÁNYI Nová kuchyňa na ryžu, maslo a zľahka premiešajte. 2) JEMNÉ ZELENINOVÉ RIZOTO: Návod na prípravu: Vo väčšom hrnci rozpáľte olej a osmažte cibuľu spolu s ryžou. Neustále miešajte a po 2 min. nalejte hruškový nektár a zeleninový vývar. Keď je ryža uvarená, pridajte prípravok KOTÁNYI Nová kuchyňa na ryžu a smotanu. Podľa chuti pridajte maslo a parmezán.