Pizza Margherita // Pre 2 osoby potrebujete: // 220 g hladkej múky, soľ, 2 PL olivového oleja, 125 ml vlažnej vody, ½ balenia sušeného droždia, 250 g krájaných paradajok v paradajkovej šťave, soľ, čierne korenie, štipku oregana, strek octu Balsamico, 2 mozzarelly, 2 PL koreninového prípravku KOTÁNYI na Pizzu, 2 PL olivového oleja
Recept
Návod na prípravu: Zmiešajte múku, soľ a olivový olej. Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte do pripravenej zmesi a dobre vymieste. Vyformujte dve guľky, prikryte ich a nechajte 1 hodinu kysnúť. Krájané paradajky v paradajkovej šťave uvarte so soľou, čiernym korením, oreganom a octom Balsamico, aby vznikla krémová konzistencia. Vyvaľkajte dve pizze, potrite ich paradajkovou zmesou, na vrch poukladajte nakrájanú mozzarellu a posypte koreninovým prípravkom KOTÁNYI na Pizzu. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 260°C približne 8 minút do chrumkava.