Kávová pena s mandarínkovým ragú // Na 3-4 poháre potrebujete: // 83 ml mlieka, 16,5 g kávových zŕn, 1 žĺtok, 2 vajcia, 3,5 plátkov želatíny, 200 g bielej čokolády, 330 ml smotany na šľahanie, 1 plechovku mandaríniek (300 g), 2 ČL cukru, 1 vanilkový struk, 2 ČL škrobu, 250 ml pomarančovej šťavy, 1 celú škoricu, na zdobenie KOTÁNYI Karamelovo-vanilkovú dekoratívnu posýpku
Recept
Návod na prípravu: Kávové zrná varte v mlieku 5 minút a potom preceďte cez sitko. Do horúcej zmesi pomaly vmiešajte vajíčka a žĺtok, kým zmes nezhustne. Pomocou Mixyéra vmiešajte do zmesi želatínu a čokoládu. Smotanu vyšľahajte dotuha a vmiešajte do vychladnutej hmoty. Oddeľte mandarínky od šťavy. Pomarančovú a mandarínkovú šťavu, vanilkový struk, škoricu a cukor priveďte do varu, preceďte a zahustite so škrobom. Duste ešte 5 minút, pridajte mandarínky a nechajte vychladnúť. Poháre naplňte kávovou penou, mandarínkovým ragú a povrch ozdobte KOTÁNYI Karamelovo-vanilkovou dekoratívnou posýpkou.