Dodajte jemnú, aromatickú pikantnosť mäsu, zelenine či cestovinám s touto exotickou zmesou kurkumy. Skvelo sa hodí aj do polievok, jedál z tofu, strukovín a šalátových dresingov, ktorým dodá lahodnú hĺbku chuti.
Recept
PIKANTNÉ ÁZIJSKÉ REZANCE (PRE 3-4 OSOBY)
- 240 g rezancov Mie (alebo iných ázijských rezancov)
- 3 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 250 g cherry paradajok
- 4-5 PL sezamového oleja (alebo slnečnicového)
- 1 balenie KOTÁNYI Kurkuma koreninovej zmesi s čili, kardamómom & …
- šťava z 2 limetiek
- 3 ČL paradajkového pretlaku
- 200 ml kokosového mlieka
- 200 g čerstvého špenátu
- 250 g hovädzieho mäsa
- soľ z KOTÁNYI mlynčeka
- sójová omáčka
- 1-2 PL praženého sezamu
Postup
- Rezance uvarte podľa návodu na obale.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno, paradajky na štvrtiny. Nakrájanú zeleninu spolu krátko orestujte na rozpálenom oleji.
- Pridajte KOTÁNYI Kurkuma koreninovú zmes a chvíľu restujte.
- Deglazujte limetkovou šťavou, pridajte paradajkový pretlak, kokosové mlieko a priveďte do varu.
- Mäso nakrájajte na pásiky (3-4 cm), orestujte na oleji a osoľte.
- Rezance zmiešajte s omáčkou a zohrejte.
- Pridajte špenát, soľ a sójovú omáčku.
- Pri servírovaní kúsky mäsa poukladajte na rezance a posypte praženým sezamom.
Zloženie: Kurkuma (46 %), čili (18 %), mletá paprika, koriander, kardamóm (6 %), zázvor, čierne korenie.
Môže obsahovať glutén, vajcia, sóju, zeler, sezam, mlieko (laktózu) a horčicu.
Skladujte v suchu.