PIKANTNÉ ÁZIJSKÉ REZANCE (PRE 3-4 OSOBY) // SUROVINY: 240 g rezancov Mie (alebo iných ázijských rezancov), 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 250 g cherry paradajok, 4-5 PL sezamového oleja (alebo slnečnicového), 1 balenie KOTÁNYI Kurkuma koreninovej zmesi s čili, kardamómom & …, šťava z 2 limetiek, 3 ČL paradajkového pretlaku, 200 ml kokosového mlieka, 200 g čerstvého špenátu, 250 g hovädzieho mäsa, soľ z KOTÁNYI mlynčeka, sójová omáčka, 1-2 PL praženého sezamu
Recept
NÁVOD NA PRÍPRAVU: Rezance uvarte podľa návodu na obale. Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno, paradajky na štvrtiny. Nakrájanú zeleninu spolu krátko orestujte na rozpálenom oleji. Pridajte KOTÁNYI Kurkuma koreninovú zmes a chvíľu restujte. Deglazujte limetkovou šťavou, pridajte paradajkový pretlak, kokosové mlieko a priveďte do varu. Mäso nakrájajte na pásiky (3-4 cm), orestujte na oleji a osoľte. Rezance zmiešajte s omáčkou a zohrejte. Pridajte špenát, soľ a sójovú omáčku. Pri servírovaní kúsky mäsa poukladajte na rezance a posypte praženým sezamom.