LOSOS SO ZELENINOU (PRE 3-4 OSOBY) // SUROVINY: 600 g lososového filé bez kože, 1 balenie KOTÁNYI Kurkuma koreninovej zmesi s citrónovou trávou, zeleným korením & …, 100 ml sójovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku, 3-4 ČL paradajkového pretlaku, šťava z ½ citróna, 5-6 PL sezamového oleja (alebo slnečnicového), 1 cuketa, 6 mrkiev, 3 jarné cibuľky, soľ z KOTÁNYI mlynčeka
Recept
NÁVOD NA PRÍPRAVU: Lososové filé z vrchnej strany pokryte s KOTÁNYI Kurkuma koreninovou zmesou, osoľte a pokvapkajte olejom. Sójovú omáčku zmiešajte s nasekaným cesnakom, paradajkovým pretlakom a citrónovou šťavou. Mrkvu očistite. Cuketu, mrkvu a jarnú cibuľku nakrájajte na rovnako veľké pásiky. Lososa položte na panvicu nenakorenenou stranou dole a orestujte na rozpálenom oleji dozlata. Potrite ho polovicou sójovej zmesi. Panvicu prikryte pokrievkou a lososa nechajte dôjsť bez ohrevu. Medzitým v druhej panvici prudko osmažte na oleji mrkvu, potom pridajte cuketu a tiež osmažte. Pridajte jarnú cibuľku a deglazujte so zvyšnou sójovou zmesou. Podávajte s ryžou.